Beton injecteren is geen duurzame oplossing

Twee componenten injectievloeistof is niet goed voor het milieu

Bij scheuren, betonrot en lekkages gaat men over tot beton injecteren. De reden hiervoor was dat er geen betere alternatieven zijn. Hoe gaat beton injecteren in zijn werk? Om de kunststof harsen in het beton te kunnen aanbrengen worden er eerst gaten in het beton geboord. Daarna worden er injectienippels geplaatst om het injecteren mogelijk te maken. Wanneer deze nippels zijn geplaatst wordt onder druk de 2 componenten injectievloeistof in de scheuren en/of gaten van het beton geperst. De injectievloeistof vult de scheuren en/of gaten in zijn geheel. Van lekkages in de bestaande scheuren en gaten is dan ook geen sprake meer. Wanneer er echter nieuwe scheuren en/of gaten ontstaan, dan wel in de nabijheid van de bewerkte scheuren en/of gaten ontstaan, zal opnieuw beton injecteren moeten plaatsvinden. De 2 componenten injectievloeistof werkt namelijk maar één keer. Dit is de reden dat op beton injecteren slechts een garantie wordt gegeven van max. 10 jaar.

KRIZTAL® als het duurzaam waterdicht moet zijn

Op basis van bovenstaande mag gesteld worden, dat beton injecteren feitelijk symptoom bestrijding is. Beton injecteren biedt geen duurzame oplossing voor scheuren, betonrot en lekkages. Dat is de verklaring dat Kriztal® met zoveel enthousiasme door de bouwwereld wordt ontvangen. Kriztal® pakt de oorzaak aan en garandeert een duurzame werking. Niet voor niets ontvangt u maar liefst 30 jaar garantie op de werking van Kriztal®. Kriztal® vergroeit met het aanwezige beton en wordt één geheel. De aangebrachte Kriztal® blijft werken. Bij nieuwe scheurvorming zal Kriztal® het aanwezige beton opnieuw activeren en zichzelf weer herstellen. Herstel met Kriztal® hoeft dan ook in tegenstelling tot beton injecteren maar éénmalig te gebeuren! Bovendien is Kriztal® milieuvriendelijk en bevat het geen kunststoffen, Kriztal® is niet giftig en kan dan ook gebruikt worden in waterreservoirs en dergelijke.

Kristal® de duurzame oplossing voor scheuren betonrot en lekkages

Onze gecertificeerde bedrijven maken gegarandeerd een einde aan vochtproblemen bij scheuren, betonrot en lekkages. Raadpleeg voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak op locatie de rubriek contact