Doorvoer kelder waterdicht maken

Kies voor Kriztal® als het altijd waterdicht moet zijn

De doorvoeren van uw gasleiding, waterleiding, elektra en riolering komen ondergronds uw woning binnen. Wanneer uw woning over een kelder of souterrain beschikt komen deze hier binnen. Een doorvoer kelder waterdicht maken gebeurt door deze aan te smeren met een materiaal dat gebaseerd is op bentoniet klei. Waarom juist bentoniet klei?

Bentoniet klei wordt voor doorvoer kelder waterdicht maken gebruikt

Dat komt door de eigenschappen van bentoniet klei. Deze klei zwelt namelijk op, wanneer de klei in contact komt met water. Zodra dit gebeurt, zet de klei uit en zorgt er voor dat de doorvoer waterdicht is. Echter wanneer de doorvoer droog komt te liggen gaat de bentoniet klei weer terug naar zijn oorspronkelijke volume. Zodra er weer water bijkomt, zal de bentoniet weer gaan opzwellen. Het opzwellen duurt echter circa 24 uur. Gevolg bij weersverandering is, dat in de tussentijd er weer water in uw kelder of souterrain van buiten is binnengedrongen.

Daarnaast zal de werking na verloop van jaren minder gaan werken en aansluiten, omdat restjes van de bentoniet klei met het binnendringende water zullen meekomen. Hierdoor ontstaat een structurele lekkage in uw kelder of souterrain. Om dit probleem op te lossen werd / wordt regelmatig gekozen voor een 2 componenten injectie. Maar steeds vaker blijkt dat dit geen duurzame oplossing is, omdat de stof feitelijk maar een keer werkt.

De duurzame en milieuvriendelijke oplossing met Kriztal® DVD

Kriztal® DVD is een in eigen beheer ontwikkelde mortel met een zwellend vermogen. Kriztal® DVD behoudt onder alle omstandigheden zijn volume. Ook als er geen water meer bij komt. Kriztal® DVD zet zelfs weer uit, indien er na jaren weer wat ruimte op komt. Bij lekkende doorvoeren moeten we meestal het al aangebrachte materiaal verwijderen. Om daarna alles goed schoon te maken om de doorvoer vrij te kunnen maken. Vervolgens wordt de Kriztal® DVD rondom de doorvoer aangebracht. De doorvoer is na de behandeling direct waterdicht. Ook op Kriztal® DVD werken ontvangt u 30 jaar garantie op de werking van Kriztal® DVD. Kriztal® DVD is ook geschikt om kabel/buisdoorvoeringen waterdicht af te dichten in de wand van een kelder of souterrain. Kriztal® DVD kan toegepast worden bij:

– Duurzame afdichting voor kabeldoorvoeren
– Afdichten doorvoeren met hoge temperaturen en kabels in de industrie
– Bij negatieve waterdruk
– Kelders, tunnels

Eigenschappen Kriztal®: Gasdicht en bestand tegen chemische stoffen

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak over doorvoer kelder waterdicht maken raadpleegt u de rubriek contact