KRIZTAL®

BETONCONSERVERING / METSELWERKHERSTEL  – HANDBOEK WERKEN MET KRIZTAL®

– 1E EDITIE 2017

Handleiding downloaden als .pdf bestand

Inleiding

Handboek Kriztal

Dit handboek is geschreven door Sietse Wiersma. Dit handboek is bestemd voor iedereen die met KRIZTAL® producten werkt of overweegt om met KRIZTAL® producten te gaan werken. KRIZTAL® producten zijn materialen die ontwikkeld zijn om cementgebonden constructies te herstellen en te dichten. Veel van deze werken vinden plaats in ruimten die onder het maaiveld zijn gelegen zoals kelders, souterrains en dergelijke. Ook bij constructies die boven het maaiveld gelegen zijn worden materialen van KRIZTAL® steeds vaker ingezet.

De werkwijzen die door mij beschreven worden zijn vanuit de praktijk ontwikkeld en hebben zich dan ook al vele jaren bewezen. KRIZTAL® producten werken alleen in combinatie met cementgebonden constructies. De schrijver van dit handboek (Sietse Wiersma) is zelf dan ook al enkele decennia doende met cementgebonden constructies. Om de juiste samenstellingen voor de producten van KRIZTAL® te kunnen waarborgen, worden KRIZTAL® producten in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd. Om een juiste toepassing van deze producten te kunnen garanderen zijn de producten dan ook alleen beschikbaar voor gecertificeerde bedrijven én bedrijven die bezig zijn voor hun certificering inzake werken met KRIZTAL® producten.

KRIZTAL® producten is een lijn producten die een totaaloplossing bieden voor cementgebonden constructieherstel.

KRIZTAL® producten worden geproduceerd door Kriztal Internationaal BV.

Dit handboek is alleen van toepassing voor gebruik KRIZTAL® producten.

©van dit handboek mag zonder toestemming auteur niets gekopieerd dan wel gewijzigd worden.

Waarom KRIZTAL©?

Er bestaan vele reparatiemethoden voor bestaande cementgebonden constructies. Echter vele materialen welke gebruikt worden voor herstel van cementgebonden constructies zijn gebaseerd op het verhelpen van de gevolgen en niet de oorzaak. Verder is het zo, dat van veel materialen voor het herstellen van cementgebonden constructies, de kennis van de mensen welke er mee moeten werken veelal niet toereikend. Zowel van het te verwerken materiaal als van de te herstellen constructie.

KRIZTAL® producten zijn en worden geproduceerd voor het wegnemen van de oorzaken van de problemen. KRIZTAL® producten nemen dan ook indirect de gevolgen weg.

De afnemers die met KRIZTAL® werkzaam zijn beschikken allen over een ruime algemene bouwkundige achtergrond en weten dan ook hoe zij KRIZTAL® producten toe moeten passen.

Dit handboek dient gezien te worden als een hulpmiddel om problemen, die men in het werk tegen gaat komen, op te lossen. Voor de uit te voeren en uitgevoerde reparaties kunnen geen rechten worden ontleend aan dit handboek.

INHOUDSOPGAVE KELDERS / SOUTERRAINS

A. Vloeren
1. Tegelvloer als onderdeel waterkering
2. Tegelvloer gelijmd met tegellijm
3. Tegelvloer in cementdekvloer geplaatst
4. Tegelvloer met cementgebonden product gelijmd
5. Geverfde vloer
6. Cementdekvloer
7. Betonvloer

B. Wanden
1. Wanden betegeld
2. Wanden geverfd
3. Raaplaag op metselwerk
4. Schoon metselwerk
5. Vuil metselwerk
6. Kalkzandsteen
7. Beton prefab
8. Beton in het werk gestort
9. Zogenaamde betonblokken / BIA blokken en dergelijke.

C. Scheuren in vloer en wanden
1. Scheuren vloer
2. Scheuren wanden

D. Vloer c.q wandaansluiting genaamd kim
1. Kim beton
2. Kim vloer / metselwerk

E. Doorvoeren

F. Condensvorming kelders

E. Doorvoeren

F. Condensvorming kelders