Kelder injecteren maakt bestaande scheuren en gaten waterdicht

Waterdichte kelder levert extra ruimte en een aangenamer leefklimaat op

Water en vocht in kelders komt relatief vaak voor. Dat is zeker het geval bij oudere woningen, boerderijen en herenhuizen. Door werking ontstaan scheuren en worden de zwakkere delen in een keldermuur poreus. Het resultaat is, dat vocht en zelfs water in een kelder komt te staan. Een andere bijkomstigheid is een verslechtering van het leefklimaat in een woning. Denk hierbij aan muffe lucht, optrekkend vocht en het ontstaan van schimmels. Bovendien kan een lekke kelder niet gebruikt worden voor het opslaan van goederen. Tot voor enkele jaren was de enig werkende methode om een kelder voor langere tijd waterdicht te maken kelder injecteren. Deze methode werkt als volgt: Door gaten in de keldermuur te boren en die te voorzien van injectienippels, kan men onder hoge druk 2 componenten injectievloeistof inspuiten.  De injectievloeistof vult de scheuren en gaten in zijn geheel. Van lekkages in de bestaande scheuren en gaten is dan ook geen sprake meer. Een groot nadeel van een kelder injecteren is, dat de injectievloeistof maar één keer werkt. Daarom wordt slechts een beperkte garantie gegeven van maximaal 10 jaar.

Kristal® maakt op een milieuvriendelijke kelders duurzaam dicht

Kristal® zorgt voor een sensationele doorbraak op het gebied van het waterdicht maken van kelders. Niet alleen is de werking van Kriztal® duurzaam, maar ook verschilt de werkwijze voor het waterdicht maken van een kelder ten opzichte van kelder injecteren. Zo wordt Kriztal® niet geïnjecteerd en worden scheuren gedicht in 1 dag. Voor een uitvoerige beschrijving hoe onze gecertificeerde bedrijven te werk gaan verwijzen wij graag naar het Handboek Kriztal dat u op onze website kunt inzien. Hier wordt gedetailleerd beschreven hoe onze vakmensen te werk gaan en welke stappen zij volgen. Dat Kriztal® achter haar producten staat blijkt wel uit de garantie die wij aanbieden. U ontvangt bij Kriztal® namelijk 30 jaar garantie op de werking van Kriztal® .

Kriztal® is milieuvriendelijk en bevat geen kunststoffen

Onze gecertificeerde bedrijven maken gegarandeerd een duurzaam einde aan lekkages en vochtproblemen in uw kelder. Kelder injecteren is in principe niet meer nodig. Raadpleeg voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak op locatie de rubriek contact