Kelder onder water maakt uw woning onverkoopbaar

Een kelder waterdicht maken is voor Kriztal® geen probleem.

De komende decennia zal ons klimaat als gevolg van de opwarming van de aarde steeds natter gaan worden. Naar verwachting zullen we steeds vaker geconfronteerd gaan worden met wolkbreuken en wateroverlast, omdat ons rioolstelsel de grote hoeveelheden water niet aan kan. Helaas zullen steeds meer mensen die een kelder onder hun woning hebben steeds vaker te maken krijgen met het fenomeen dat hun kelder onder water staat. En wanneer dat met grote regelmaat gebeurt is dat schadelijk voor de bewoners en maakt het de woning vrijwel onverkoopbaar. Het is dus belangrijk dat u er voor zorgt, dat u bij de eerste tekenen van vochtdoorslag  of een lekke kelder direct actie onderneemt.

Mogelijke oorzaken kelder onder water

Wanneer een kelder geheel of gedeeltelijk onder het grondwaterniveau is gebouwd bestaat altijd de kans dat de kelder onder water loopt. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Zo kan vocht eenvoudig de muren binnendringen wanneer als gevolg van ouderdom de muren poreus worden of zwakke plekken krijgen. Ook bouwconstructiefouten  of de riolering onder het huis kunnen de oorzaak zijn dat een kelder onder water loopt. Dat laatste is vooral het geval wanneer de riolering de hoeveelheid water niet aankan. Kijk dus regelmatig of u beginnende vochtproblemen in uw kelder of souterrain ziet en onderneem direct actie voordat uw kelder onder water komt te staan.

Een kelder waterdicht maken is voor ons geen probleem.

Wanneer uw kelder onder water is gelopen en u dit probleem niet direct aanpakt zal na verloop van tijd schimmel gaan ontstaan. Dat is niet alleen slecht voor uw kelder en de fundering, maar ook voor het leefklimaat in uw woning. Neem uw voorzorgsmaatregelen. Schakel een door Kriztal® gecertificeerd bedrijf in dat gespecialiseerd is in het duurzaam dichten van onder water gelopen kelders.  Afhankelijk van de materialen waarvan de kelder is gemaakt of afgewerkt wordt een plan van aanpak gemaakt. Daarna wordt de kelder duurzaam met Kriztal® gedicht en gerepareerd en kunt u blijvend genieten van een droge kelder.  U ontvangt een schriftelijke garantie van 30 jaar op de duurzame werking van Kriztal® .
Bel telefoon 085 – 0653465 of stuur een e-mail naar contact voor meer informatie wanneer uw souterrain of kelder onder water staat.