Werk: kelderwanden  en kim waterdoorlatend  ( kim is de overgang vloer in wand )

Werk aangenomen en uitgevoerd door Hingstman betonrenovatie

Om deze kelder weer waterdicht te krijgen moesten de mensen van Hingstman betonrenovatie eerst de kim uitkappen en de stuclaag van de gemetselde muur verwijderen. Vervolgens is de kim waterdicht gemaakt met Kriztal® Plug en Kriztal® Barri. De lekkages in de muur zijn ook uitgekapt en gedicht met Kriztal® Barri. Vervolgens is de kim en muur behandeld met Kriztal® 1. Als afwerking is er een waterdicht cementgebonden stuclaag op de muur aangebracht. Er is voor de stucmortel gekozen voor stucmortel van Betondokter, een stucmortel welke in twee ( 2 ) lagen wordt opgezet en waterdicht is.

Hingstman Betonrenovatie / Kunststof vloeren / Specialistische afdichtingen https://www.hingstman.com / info@hingstman.com / tel: 06 82 40 98 71

Lekkage wanden
Verwijderen stucwerk
Kriztal®1
Betondokter Stucmortel

Ook in de zomer worden er door de Kriztal® vakmensen kelders waterdicht gemaakt met KRIZTAL® producten.

Project souterrains te Friesland

Bij dit project was er sprake van lekkage van water door de kim. Door de kim te behandelen met KRIZTAL® 1 is ook dit probleem naar tevredenheid opgelost.

Lekke Kelder Friesland
Lekke Kelder Friesland
Lekke kelder Friesland

Te hoge luchtvochtigheid en te weinig ventilatie?

Tijdens de opname van werken wordt vaak al snel duidelijk of de luchtvochtigheid en de ventilatie wel goed zijn.

Ook hierin kunnen wij u van de juiste informatie voorzien

Ventlatie Kelder
Ventlatie Kelder
Ventlatie Kelder

Project Kelder te Axel

Probleem: kelder lekkage door aansluiting plafond begane grondvloer.

De kim (overgang vloer en wanden) was als gevolg van vochtproblemen een aantal jaren geleden al in zijn geheel geïnjecteerd. Omdat niet de oorzaak van de kelder lekkage was aangepakt, maar het gevolg is er weer een lekkage ontstaan. Dit probleem doet zich na verloop van enkele jaren vaak voor, omdat er niet gekozen is voor een duurzame oplossing. Toen onze expertise werd ingeroepen constateerde onze specialist ter plaatse wat de daadwerkelijk oorzaak van de kelder lekkage was. In de overgang wanden plafond zat een bouwfout, die er voor zorgde dat er water vanuit de spouw wand naar binnen liep in plaats van naar buiten. Tevens zaten er diverse grindnesten in de wand en een horizontale stortaanzetting op circa 1.20 m1 hoogte.

Oplossing:

De grindnesten werden geheel uitgekapt en gedicht met Kriztal® barri. Ook de kim en de aanzetting wanden plafond werden geheel uitgekapt, geslepen en gedicht met Kriztal® plug en Kriztal® barri. Daarna werden de gehele wand en de kim in de Kriztal® 1 gezet. Een duurzame oplossing waar u als opdrachtgever van het Kristal® bedrijf 30 jaar garantie krijgt.

Kelder Axel
Kelder Axel