Vochtig huis schadelijk voor uw huis en gezondheid

Lekke kelder is een belangrijke oorzaak van een vochtig huis

Zeker voor kinderen en volwassenen die overgevoelig zijn en of problemen met hun longen hebben, zoals bronchitis en astma, is een vochtig huis slecht voor de gezondheid. Wanneer dit het geval is moet u hier beslist iets aan doen. Gelukkig is dat tegenwoordig mogelijk.

Hoe herkent u de signalen van een vochtig huis

Een vochtig huis kan zowel een nieuw als een oud huis zijn. Dat zal u wellicht verbazen. Veel nieuwe huizen zijn vandaag de dag vanwege het milieu veel beter geïsoleerd dan vroeger. Het probleem dat zich soms bij nieuwe huizen voordoet is, dat een huis over geïsoleerd en afgesloten van verse lucht is. Dit verschijnsel komt overigens bij oude huizen, die later geïsoleerd zijn, nog vaker voor omdat er bij de bouw in het verleden geen rekening mee is gehouden. Signalen waaraan u een vochtig huis kunt herkennen zijn:

  • Een bedompte en muffe geur in huis
  • Algen, schimmel en vochtplekken
  • Loslatend behang en stucwerk
  • Condens op de ramen
  • Hoger energieverbruik
  • Vochtige keldervloer

Enkele oorzaken ontstaan van een vochtig huis

Wanneer u een vochtig huis heeft kan een van de hoofdoorzaken een lekke kelder onder het huis zijn die continu onder water staat. Het vocht in de kelder kan zorgen voor een onaangename geur in het huis, hogere luchtvochtigheid, klamme muren en schimmels. Tevens tast een lekke kelder de muren van de kelder en het daarboven staande huis aan.

Kriztal® biedt duurzame en definitieve oplossing vochtig huis

Een lekke kelder kan vandaag de dag sinds de introductie van Kriztal® duurzaam en adequaat worden opgelost. In tegenstelling tot veel andere bedrijven lossen wij met Kriztal® de oorzaak van de lekke kelder op. Omdat wij dit kunnen garanderen ontvangt u een schriftelijke garantie van 30 jaar op de duurzame werking van Kriztal®
Bel voor meer informatie over het oplossen van een vochtig huis telefoon 085 – 0653465 of stuur een e-mail naar contact