Waterdicht maken van kelders en souterrains

Kies voor Kriztal® als het duurzaam waterdicht moet zijn

Waterlekkages en vochtproblemen zijn in kelders en souterrains een veel voorkomend en vooral vervelend probleem. En tot voor kort was er voor het waterdicht maken van kelders en souterrains geen adequate en duurzame methode. Laat staan een milieuvriendelijke. Met alle gevolgen van dien. Kelders en in het bijzonder souterrains konden niet geschikt gemaakt worden voor permanente bewoning. En dat laatste betekent voor een huiseigenaar dat hij/zij een etage niet kan gebruiken.

Kriztal® voor duurzaam waterdicht maken

Sinds de introductie van Kriztal® hoeft geen enkele kelder en souterrain nog waterlekkages of vochtproblemen te hebben. De gecertificeerde Kriztal® bedrijven bieden voor elke lekkage of vochtprobleem een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor waterdicht maken. Zij onderscheiden zich door niet aan symptoombestrijding te doen, maar de oorzaak van een vochtprobleem of lekkages aan te pakken met Kriztal®. Wij lichten dit in het kort toe.

Symptoombestrijding helpt niet!

Waterproblemen en vochtproblemen ontstaan bij scheuren en/of poreusheid van de vloer en/of wanden. Deze problemen openbaren zich vooral bij langdurige regenval of bij smeltwater van sneeuw. Deze lekkages of vochtdoorslag gaan niet vanzelf over. Sommige huiseigenaren laten zich overhalen om coatings aan te laten brengen. Echter binnen enkele weken wordt duidelijk dat waterdicht maken op deze wijze niet helpt. De coating die aan de oppervlakte is aangebracht wordt er door de waterdruk weer vanaf gedrukt.

Kriztal® producten pakken de oorzaak aan!

Door Kriztal® gecertificeerde bedrijven worden scheuren en gaten geheel uitgekapt om binnen in de constructie te kunnen komen. De blootgelegde scheuren worden van binnenuit dicht gemaakt speciaal ontwikkelde mortels. De bijzondere Kriztal® mortels stoppen in één keer het stromende water én groeien vast in het omliggende cement! Hierdoor wordt de reparatie één geheel met de wand of vloer. De reparatie is minstens zo sterk als de rest van de wand of vloer. Daarna worden vloeren en wanden geheel schoon geschuurd en met hoge druk schoongespoten. Hierna wordt Kriztal®1 aan de oppervlakte aangebracht. Kriztal® 1 groeit met 2 mm per week de constructie in. Hierdoor wordt de gehele wand of vloer verdicht. Kriztal® is dan ook geen oppervlaktebehandeling!

Ook uw vloer waterdicht maken?

Onze gecertificeerde bedrijven maken gegarandeerd een einde aan uw vochtproblemen. Raadpleeg voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak op locatie de rubriek contact